Η Honda Δαβανόπουλος είναι μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις δικύκλου στη Β. Ελλάδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1960 από τον Παναγιώτη Δαβανόπουλο, λειτουργώντας ως συνεργείο, ενώ το 1973 έγινε εξουσιοδοτημένο της Honda και λίγο αργότερα επεκτάθηκε και στις πωλήσεις μοτοσυκλετών.Σταδιακά, η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του γιου του κ. Παναγιώτη Δαβανόπουλου, Βασίλη, που μεγάλωσε μέσα σε αυτήν, κληρονομώντας από τον πατέρα την αγάπη του και το πάθος του για τη μοτοσυκλέτα. Το σημερινό κατάστημα της οδού Μοναστηρίου 102-106 στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια άριστα οργανωμένη κάθετη μονάδα Honda, έτοιμη να καλύψει τις απαιτήσεις οποιασδήποτε μοτοσικλέτας Honda.

Η εταιρεία ξεκίνησε από τον Παναγιώτη Δαβανόπουλο στις αρχές της δεκαετίας  του 60 ως συνεργείο. Φέτος αγγίζει τα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο. Το 1972 ξεκίνησε η συνεργασία της Εταιρείας με τη Honda. Αρχικά υπήρξε συνεργείο και σταδιακά πέρασε και στις πωλήσεις, πάντοτε συγκρατημένα. Από το 1984, που ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, ο γιος, Βασίλης Δαβανόπουλος, οργανώθηκε  κάθετη μονάδα δικτύου Honda (πωλήσεις – service – ανταλλακτικά-αξεσουάρ).Από την πρώτη στιγμή τέθηκε ως πρωταρχικός  στόχος της Εταιρείας το συμφέρον και η ικανοποίηση του πελάτη και για αυτό χτίζουμε τη σχέση μας με συνέπεια και μετά την πώληση. Το προσεγμένο και ουσιαστικό after sales δίνει αξιοπιστία και διαχρονικότητα στην εταιρεία.

Το κεντρικό κατάστημα της MOTO ΔΑΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ που αποτελεί και τον εκθεσιακό χώρο, βρίσκεται σε δύο ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις στην Μοναστηρίου 102 και 106. Στον ένα χώρο φιλοξενούνται όλα τα μοντέλα της HONDA καθώς και αξεσουάρ για τον αναβάτη, ανταλλακτικά, γεωργικά μηχανήματα, γεννήτριες και άλλα, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε από το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Ιστοσελίδας.Στον δεύτερο κτιριακό χώρο, στεγάζεται το συνεργείο καθώς και η έκθεση για τα μοντέλα SYM, DAYTONA, MODENAS και QUADRO.Επισκεπτόμενοι την HONDA DAVANOPOYLOS, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν σε αυτές τις Εταιρίες, καθώς και να δείτε ακόμα και για κάποια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα. Η Εταιρεία σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνει την αγορά της παλιάς σας μηχανής, για αγορά καινούργιας αποκλειστικά και μόνο από την Εταιρεία.

Ορισμένα μοντέλα της Εταιρείας διατίθεντε προς test-drive κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη.